Kirkebloggen

Forum for kritisk debat om folkekirken - fordi reformationen aldrig må slutte.

Name:
Location: Herning, Denmark

Monday, January 29, 2007

Erling Tiedemann som kirkeminister...?

Denne blog benytter et billigt påskud til at rette kritik mod kirkeminister Bertel Haarder. Det kan forekomme urimeligt, men er fair nok fordi han fredag eftermiddag selv benyttede et billigt påskud til bl.a. at håne danske baptister og fyre en række åbenbart uholdbare påstande af ved et arrangement, jeg deltog i som repræsentant for Viborg Stifts mellemkirkelige udvalg.

Det var et debatmøde på Vartov i København om 'Kirkelige Stemmer i EU', og mødets fulde program findes her: http://interchurch.dk/mkrdan/aktuelt.php?key=1629

Som det ses, var kirkeministeren inviteret til at deltage i panelet. Det er ikke blot rimeligt fordi han i regeringen har ansvar for mødets emne, men også fordi han i syv år har siddet i Europa-parlamentet. Men det var urimeligt, at Haarder kun ankom da han skulle på talerstolen - uden at have hørt oplæggene - og gik temmelig hurtigt igen.

Og endnu værre var det, at hans indlæg, der tydeligvis var dårligt forberedt, kun meget sporadisk forholdt sig til dagens emne, og ikke et eneste sted henviste til det skrift med en række debatindlæg, som var publiceret som oplæg til mødet.

Værst var det måske, at ministeren - uden sammenæng til det, som var sat under debat - benyttede sin taletid til at angribe de danske baptister, som i det sidste par år har nægtet at lade deres børn indskrive i folkekirkens medlemsregister. Haarder frakendte dem en rimelig anledning til det, da han nedladende forklarede, at det gjorde de kun af hensyn til deres egen selvpromovering.

Heldigvis kunne en anden Venstre-veteran redde partiets ære: Tidl. amtsborgmester Erling Tiedemann ville afgjort have fået prisen som bedste debattør - det viste latteren og klapsalverne, der kvitterede for hans humoristiske slagfærdighed og hans engagerede tale for, at kristne ikke - som kirkeministeren fordrer - undlader at tale på kirkens vegne, men blander sig ... ikke blot enkeltvis, men også flere sammen - og gerne i den gruppe, som vi danner i kirkens menighed.

At det ville være en fremragende idé af Venstre at tilbyde Tiedemann posten som kirkeminister kan enhver forvisse sig om ved at lytte til hans indlæg

Hør fx. hans bidrag ved at klikke dig ind her:

http://www.interchurch.dk/mkrdan/aktuelt.php?key=1661

+++

0 Comments:

Post a Comment

<< Home