Kirkebloggen

Forum for kritisk debat om folkekirken - fordi reformationen aldrig må slutte.

Name:
Location: Herning, Denmark

Wednesday, January 10, 2007

DFs støttepartier fik kolde fødder

Dagens glædelige nyhed er, at Venstre og Konservative under eftermiddagens forhandlinger i Folketinget forlod deres ellers venlige rolle som trofaste støttepartier for Dansk Folkeparti i udlændingespørgsmål ved behandlingen af ‘Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv social politik. J.nr. 2006/4000-78’ som »udmønter dele af ‘Aftalen om fremtidig invandring’ - herunder indførelse af en indvandringsprøve ved opholdstilladelse som ægtefællesammenført og religiøs forkynder...« jvfr. http://ft.dk/?/samling/20061/MENU/00000002.htm

De to regeringspartierne har åbenbart indset fornuften i fx høringssvaret fra Kirkernes Integrationstjeste, der skrev:

»Lovforslagets begrundelse kan ikke bygge på uklare og ukorrekte henvisninger til Nederlandene.
En lovgivning som den foreslåede vil få alvorlige konsekvenser for en række kristne trossamfund, hvilket ikke er beskrevet i lovforslaget.
At lovforslaget vil stik imod sin erklærede hensigt modvirke integrationen, som uomtvisteligt foregår både i, og ud fra, disse trossamfund.
Lovforslagets yderst restriktive krav er et indgreb i en hævdvunden ret, og grænser til diskrimination af disse trossamfund.
Danmark ville opfatte det som et indgreb i folkekirkens arbejde blandt danskere rundt i verden, hvis andre lande pludselig indførte samme betingelser for danske præster i udlandet som dette forslag vil gøre for udenlandske forkyndere i Danmark.«

+++

0 Comments:

Post a Comment

<< Home