Kirkebloggen

Forum for kritisk debat om folkekirken - fordi reformationen aldrig må slutte.

Name:
Location: Herning, Denmark

Monday, January 01, 2007

Strukturreform

I dag er en ny offentlig struktur trådt i kraft i Danmark. I morgen møder titusinder af offentligt ansatte op på en ny arbejdsplads for at hilse på nye kolleger.

Folketinget har nemlig ved et flertal bestemt, at sådan skal det være. Tiden kræver det. Amterne var en løjerlig størrelse, og derfor får vi regioner i stedet. Og kommunerne var for små til at kunne være fornuftige selvstyrende demokratiske enheder.

Enhver, der har blot et minimum af kendskab til folkekirkens demokratiske fundament ved, at de er lerfødder på en kolos til mellem seks og syv milliarder kroner om året. Alt for mange totalt visionsløse mennesker med yderst begrænsede forudsætninger står med ansvaret for at skulle administrere et helt uigennemskueligt regelsæt.

Sognestrukturen - den ældste administrative inddeling af Danmark - bygger stadig på det, som Svend Estridsøn fandt fornuftigt.

Staten - Folketinget - har en næsten total magt over folkekirken. Men har det medfølgende ansvar så inspireret til en reform af den omstukne struktur?

Nej. For Folketinget har magten - men ansvaret....?

+++

0 Comments:

Post a Comment

<< Home